750 eiro mēnesī par dzīvesvietu: Daļa Saeimas deputātu turpina saņemt kompensācijas (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Deputāti jau trešo gadu strādā attālināti. Parlamentārieši gan uzsver, ka arī šajā laikā dodas uz Saeimu, tāpēc daļa no viņiem turpina saņemt dzīvokļa un transporta kompensācijas, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma". 

Deputāti par savu darbu saņem algu, taču viņiem ir tiesības saņemt arī kompensāciju par ceļa izdevumiem vai dzīvokļa īri. Kompensācijas apmērs atkarīgs no dzīvesvietas – jo tālāk no Rīgas parlamentārietis dzīvo, jo lielāka nauda pienākas.

Par pērnā gada decembri vienu no lielākajām kompensācijām saņēmusi ārpusfrakciju deputāte no Saldus Ramona Petraviča – 750 eiro dzīvokļa īrei un 100 eiro transportam.

Petraviča Latvijas Televīzijai skaidroja: "Es tērēju gan īrei, gan transportam. Man īrei aiziet lielākā daļa, un transportam es piemaksāju pati. Man katru nedēļu notiek Drošības komisijas sēdes, kas tikai notiek klātienē.

Bet es, protams, katru nedēļu tiekos ar cilvēkiem, man ir tiešām nepieciešams būt šeit, tāpat es dodos uz frakciju un strādāju no turienes."

Vismazāko kompensāciju saņēmis deputāts un Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Butāns (Jaunā konservatīvā partija).

"20,7 eiro ir cena par e-talonu 20 braukšanas reizēm, un pārsvarā izmantoju, lai brauktu uz darbu Satiksmes ministrijā," norādīja Butāns.

Vaicāts, kādēļ nevar braukšanas naudu atlicināt no algas, atbildēja: "Varu, bet tādā veidā cilvēki neuzzinās, ka arī augstas amatpersonas var pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Netiktu par to atspoguļotas nekādas ziņas. Es kā Satiksmes ministrijas pārstāvis reklamēju pārvietošanos ar sabiedrisko transportu, kājām vai velosipēdu."

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu